VAN / GEVAŞ - 75. Yıl Ortaokulu

Ekm

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır.Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı'nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı'na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.Bu kapsamda Gevaş Kızılay temsilciliği okulumuza Kızılay Haftası farkındalığı  oluşturmak için okulumuza ziyarette bulundu.Ziyaret Sırasında sunum ve bilgilendirme ekip tarafından yapıldı.

Mrt

TBMM MEB'in açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından 12 Mart 1921'de M. Akif'in şiirini kabul etti. 09 Eylül 1922'de ise yarışmaya katılan 22 eser arasından Osman Zeki Üngör Bey'in bestesi kabul edildi. Belirli gün ve Haftalar kapsamında kutlanan 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü haftasına ait okulumuz öğretmenlerinin okul panosu ile  ilgili çalışması.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle Gevaş ilçesinde Şiir Yarışması düzenlendi.Yarışma bünyesinde Şiir dalında 1. olan Öğrencimiz Hiranur K. Ödülünü İlçe Kaymakamımız Hamit GENÇ verdi.

Ara

8.Sınıf Öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz Faruk ÇİFTÇİ ve 8.Sınıf Rehber Öğretmenlerimiz  öncülüğünde  Meslek Tanıtımı Etkinliği Yapıldı.

Kas

GEVAŞ 75. YIL ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SIRA NO

SUNULAN HİZMET

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

HİZMET SÜRESİ

İhbar, şikayet, suç duyuruları

Yapılacak işlem türüne göre 15 gün

Bilgi edinme mürecatları

BİMER-MEB bilgi edinme başvuru formu

30 iş günü

Hizmetiçi eğitim

Başvuru süresi sonundan itibaren 1

gün

Öğrenci kesin kayıtları

Fotoğraf, öğrenci muayene izleme bildirimformuvekayıt

zarfı

15 dakika

Öğrenci belgesi

Tasdikname

30 dakika

Diploma

Diploma harç bedeli

Mezuniyetten itibaren 20 gün

Öğrenim belgesi

Diploma veya tasdiknamesini

kaybedenleremahsusöğrenimdurum belgesi

Dilekçe, nüfus cüzdanı aslı

Öğrenci devamsızlık mektubu

Öğrenci devamsızlığının 5, 15 ve 25 günleri

Hizmet cetveli(personel)

Personel nakil bildirimi

Atama kararnamesi

1 gün

Öğrenci nakil işlemleri (giden)

Veli dilekçesi

10 dakika

Öğrenci nakil işlemleri (gelen)

Nakil belgesi(e-okul), kontenjan belirleme, kayıt kabul ve nakil

komisyonu kararı

2 gün

Öğrenci burs ödemeleri

Öğrenci kimliği

Öğrenci nüfus cüzdanı aslı

Devam-devamsızlık belgesi

Arşivden genel bilgi edinme

2 gün

Ağu

´30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI´ KUTLAMA PROGRAMI İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ TÖREN HAZIRLIĞINDAN DOLAYI,VALİ YARDIMCIMIZ SAYIN İSHAK ÇINAR BİZLERİ MAKAMINDA TEBRİK ETTİ.

Tem

GEVAŞ MEYDANINDA KUTLANAN DEMOKRASI VE BİRLİK GÜNÜ PROGRAMINA OKUL İDAREMİZ VE PERSONELLERİMİZ ETKİN KATILIM SAĞLADI.